Vastgoedmanagement Den Haag

Vastgoedmanagement Den Haag

Waarom vastgoedmanagement uitbesteden

Wanneer u vastgoed eigenaar bent, maar zelf geen gebruik maakt van het object, kunt u erover nadenken het pand te verhuren. Naast dat het pand u op deze manier geld oplevert in plaats dat het u geld kost, brengt het nog een aantal andere voordelen met zich mee. Een pand waar een huurder in zit, is namelijk ook direct minder inbraakgevoelig. Er is een veel kleinere kans dat er wordt ingebroken en dat er schade ontstaat door bijvoorbeeld vandalisme. Daarnaast zal de huurder wat geld investeren in het pand om deze beter te maken. Het pand zal dus beter onderhouden worden als het niet leeg staat.

Zelf vastgoedmanagement uitvoeren

Op het moment dat u besluit zelf vastgoedmanagement Den Haag uit te voeren en het object te verhuren, zult u moeten beginnen met het voorbereiden van het object. Indien het object leeg staat zult u ervoor moeten zorgen dat het pand er netjes bij ligt, zodat het klaar is om te verhuren. Daarnaast zult het technisch onderhoud moeten doen. Dit kunt u zelf doen of uitbesteden. Daarna zult u op zoek moeten gaan naar een geschikte huurder. Nadat u deze hebt gevonden zult u het papierwerk moeten regelen. U zult een huurcontract moeten opstellen, inclusief algemene voorwaarden. U zult maandelijks de huur moeten incasseren en ervoor moeten zorgen dat je huurder contact met U kan opnemen

Vastgoedmanagement uitbesteden

Vastgoedmanagement zelf uitvoeren klinkt misschien heel verleidelijk, omdat u hier geen kosten aan hebt. Toch heeft het uitbesteden van vastgoedmanagement heeft meerdere voordelen. Ten eerste zal de vastgoedbeheerder ervoor zorgen dat het pand in nette staat verkeerd. U hebt dus geen omkijken naar de staat van het object. Daarnaast heeft een vastgoed vaste contacten met bedrijven voor het uitvoeren van technisch beheer. Het uitvoeren van technische onderhoud is hierdoor in goede handen. Ook aan het huurcontract heeft u geen zorgen. Voor de vastgoedbeheerder is dit een dagelijkse gang van zaken en deze heeft hier dus de nodige expertise voor in huis. Het contact verloopt volledig via de vastgoedbeheerder, inclusief het verzenden van de benodigde facturen. Niet alleen voor het incasseren van de huur, maar ook voor het verrekenen van gemeentelijke belastingen en heffingen. Ten slotte houdt de vastgoedbeheerder in de gaten dat de huur wordt betaald door de huurder en indien dit niet gebeurd zullen zijn ervoor zorgen dat er aanmaningen bij de huurder terecht komen. En mocht het echt zover komen, dan zullen zij er zelfs voor zorgen dat ze een incassobureau inschakelen.