Uitgekeken op je scooter? Laat ‘m spuiten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Auto

Scooter spuiten

Heb je genoeg van de oude kleur van je scooter en wil je wel eens wat anders? Dan kun je je scooter laten spuiten in elke gewenste kleur. Daar knapt die helemaal van op. Omdat zelf spuiten eigenlijk geen optie is, ga je voor deze klus naar een vakspecialist.

Je kunt deze spuitbeurt zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt je scooter spuiten voor 500 euro maar ook voor 5.000 euro. Je kunt alleen je tank laten spuiten, de kappen of bepaalde onderdelen. Of je kiest voor de gehele scooter. Wil je alleen de kleur veranderen of wil je ook een bijzondere print laten aanbrengen? Jouw scooter kan in elke gewenste kleur worden gespoten.

Schadeherstel

Niet alleen als je bent uitgekeken op de kleur van je scooter wil je deze overspuiten maar misschien ook als je scooter schade heeft opgelopen. Lakschade is bijna niet te voorkomen. Je hebt al snel één of meerdere krassen als je scooter is gevallen, je langs een prikkelbosje bent gereden of tegen een paaltje bent gebotst. Zit je scooter onder de deuken of krassen en erger je je hier blauw aan dan is een nieuwe laag verf zeker aan te raden. Bij flinke blik- of lakschade is overspuiten soms zelfs de enige optie om jouw scooter er weer als nieuw uit te laten zien.

Kundig

Ga voor deze klus naar een bedrijf dat kundig is in het herstellen van oude of beschadigde scooters. Daar wordt de scooter helemaal onder handen genomen. Voordeel van de vakman is dat deze beschikt over een stofvrije ruimte voor het spuitwerk.

Oudere scooters hebben nogal eens roest. Dit kan vooraf prima worden verwijderd, evenals oude verflagen. Plaatwerk kan tegelijkertijd worden uitgedeukt. Na demonteren en schuren wordt de scooter vervolgens in een basiskleur gespoten. Daarna komt jouw gewenste kleur erop en als laatste een topcoat in blanke lak, die zorgt voor een mat effect op de scooter wat afgewerkt oogt. Accessoires zoals spiegels, koplampranden, achterlichten en velgen kunnen vaak ook worden meegespoten.