Op zoek naar een interim baan?

Interim vacatures

 

De laatste jaren komt het steeds vaker voor en het brengt de enige risico’s met zich mee. Mensen gaan veel sneller oordelen over het personeel wat er rondloopt aangezien het niet heel erg lastig is om iemand nieuw op de klus te zetten. Vaak gaat dit gepaard met een tijdelijk contract of een tijdelijke functie, de definitie van interim wordt in dit artikel beschreven, daarnaast gaan we verder op het onderwerp in en zullen we gaan verdiepen in de vacatures op het moment voor functies met het woord interim in de naam.

Wat is een interim baan?

Een interimmer, vaak ook interim-manager genoemd is voor een bepaalde tijd in dienst om de klus tijdelijk over te nemen. Wat je vaak ziet bij grote bedrijven is dat als de topman van het bedrijf, of beter gezegd, een manager met een hoge rang ermee stopt of wordt ontslagen. Dan zal de organisatie op zoek gaan naar een interim manager om de plek op te vullen. Vaak heeft een interimmer al erg veel kennis van de branche wat ervoor zorgt dat deze niet hoeft worden ingewerkt. Dit scheelt zeker in tijd en dan kan de productie of het bedrijfsproces soepel blijven doorgaan. Waar vind je de meeste interim vacatures en/of mensen? Dat is in eerste instantie moeilijk te zeggen aangezien bedrijven er niet altijd open over spreken.

Voorbeelden uit de praktijk

Een voorbeeld van een interim manager is Ernest Faber. Ernest is de interim-manager van PSV, een voetbalclub uit Nederland die het niet al te best doen dit seizoen. PSV heeft dit seizoen veel problemen binnen de club en dat komt mede doordat de trainer is ontslagen. De meeste mensen kennen hem als een groot voetballer en een goede coach, het is Mark van Bommel. Mark van Bommel heeft een aantal jaar aan het roer gestaan bij PSV en de nodige prijzen gepakt. De term interim is nu goed besproken en we gaan op zoek naar de vacatures die hierbij horen. Een voorbeeld hiervan zijn schooljuffen. Meeste docenten hebben naast hun vaste dagen bij een school een interim baan om andere scholen te helpen in nood en om wat extra geld in hun zakken te krijgen. Wij hopen dat het artikel een duidelijk beeld geeft over hoe de functies worden beschreven op de markt en de bijbehorend vacatures. Het is tijd om snel je handen uit de mouwen te steken en op zoek te gaan naar de juiste interim vacatures voor jou.