Muziek op school Amsterdam volgen voor kinderen die muzikaal zijn

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Muziek

Muziek op school Amsterdam

Muziek op school kan altijd een sfeer maker zijn. Zonder muziek kan het heel saai ogen voor een nieuw persoon die op de school komt. Muziek die aanstaat op school kan ook heel makkelijk gesprekken vormen met je medestudenten. Het is wel belangrijk dat je gewoon je studie kunt doen op school. Het is dus wel belangrijk dat er alleen in de plekken in school muziek op staat waar geen lessen worden gevolgd. Er zal dus muziek in de kantine aan staan of in de trappen gangen. In de meeste gevallen zal de radio aan staan en komt er eigenlijk van elke muzieksoort wel iets langs. Dit is de meest neutrale manier van muziek afspelen.

 

Muziek maken op school

Op sommige scholen heb je nog muziekles. Je krijgt dan een periode of jaar muziekles waar je verschillende dingen beoefent die met muziek te maken hebben. Je kunt bijvoorbeeld leren hoe je moet drummen of gitaar spelen. Je kunt dus leren hoe je verschillende instrumenten moet beoefenen. Naast het beoefen van instrumenten zal je ook gaan zingen tijdens de lessen. Wat voor nummers er gezongen gaan worden ligt geheel aan je docent. Je docent kan heel makkelijk zijn nummers aanpassen aan de klas zelf. Je docent kan per klas verschillende nummers gebruiken omdat niet alles bij iedereen past. Je docent zal kijken naar de gemiddelde interesse van de leerlingen en zal daar op de nummers aanpassen.

 

Eigen muziek

Tegenwoordig zie je iedereen overal met oortje in lopen. Heb je bijvoorbeeld een apple dan zie je iedereen met earpods lopen. Heb je een android dan zul je ze met andere oortjes zien rondlopen. Het is vooral in de jeugd heel normaal geworden om met oortjes in te lopen. Ook tijdens lessen zal je veel leerlingen met oortjes in zien. Het voordeel ervan kan zijn dat je meer focus hebt om je werk. Een nadeel er van kan zijn dat het heel ongeïnteresseerd zal ogen. Is je docent bijvoorbeeld iets aan het uitleggen en jij zit er met je oortjes in zal de docent snel denken dat je niet aan het luisteren bent of dat je niet geïnteresseerd bent. Het is dus wel belangrijk dat je kies op welke momenten je je oortjes wel in hebt en wanneer niet. Zit je in een belangrijke les laat ze dan even uit tijden de uitleg en na de uitleg kan je ze weer in doen en je muziek luisteren. Zit je bijvoorbeeld in de kantine kan het ook heel ongeïnteresseerd overkomen als je met je vrienden of klasgenoten aan tafel zit. Zit je in de kantine met je vrienden of klasgenoten is het soms ook fijn om je oortjes uit te hebben en even te socializen met je vrienden of klasgenoten.

 

Meer informatie vindt u bij Voorschoolse Muziek Educatiecentrum