Mediator Den Haag

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Diensten

Mediator Den Haag

 

Heb je een juridisch probleem waar je niet uitkomt? Wil je de gang naar de rechter het liefst vermijden? Dan kan een mediator een perfecte oplossing zijn. Een mediator in Den Haag werkt onafhankelijk en niet eenzijdig; een mediator zal altijd proberen om tot de meest gunstige oplossing te komen voor alle partijen die betrokken zijn bij het geschil. Je kunt overigens ook een mediator inschakelen als er wel sprake is van een rechtszaak.

 

Wat kan ik verwachten van een mediator?

 

Een mediator in Den Haag zal door middel van vertrouwelijke gesprekken proberen om je te stimuleren zelf het conflict op te lossen. Hierdoor zullen gesprekken met de tegenpartij ook moeten plaatsvinden. Vaak werkt dit veel sneller en effectiever dan wanneer een geschil via de rechter opgelost moet worden.

 

Een belangrijk uitgangspunt bij mediation is dat het altijd is op basis van vrijwilligheid. Je kunt dus niet verplicht worden om een mediator in te schakelen of mee te werken als de tegenpartij hiermee komt. Dit is tegenstelling tot een gerechtelijke procedure, waar je misschien tegen je wil betrokken wordt bij een rechtszaak en verplicht bent om op te komen dagen.

 

De vrijwilligheid van mediation zorgt er voor dat er in ieder geval vanuit beide partijen voldoende motivatie is om tot een oplossing te komen.

 

De mediation overeenkomst

 

Omdat een mediation vertrouwelijk en geheim is, wordt voorafgaand aan de gesprekken een zogenaamde mediation overeenkomst opgesteld. Wil je gebruik maken van een mediator, dan ben je verplicht om deze overeenkomst te ondertekenen. Hierin beloof je dat wat er tijdens de gesprekken gedeeld wordt geheim blijft. Mocht er toch nog een rechter aan te pas komen, dan mag je deze informatie ook niet aan de rechter mededelen.

 

De mediator neemt tijdens de gesprekken een neutrale houding aan. Hij of zij mag geen voorkeur hebben voor een bepaalde partij en fungeert als een soort gespreksleider die ervoor zorgt dat iedereen vrijuit zijn/ haar standpunten openlijk kan weergeven.

 

Zelf tot een oplossing komen

 

Omdat de mediator de rol heeft van een gespreksleider, zullen beide partijen vaak zelf tot een oplossing van het conflict komen. Hij of zij kan echter wel suggesties aangeven voor een eventuele oplossing. Wanneer je met de tegenpartij tot een oplossing bent gekomen, wordt deze oplossing vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Ben je op zoek naar een mediator in Den Haag? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag om tot een oplossing te komen.