Ledstrips: de toekomst van de led verlichting

ledstrips

Als je op zoek gaat naar ledstrips kan je dit doen via het internet. Daar is een groot aanbod aan verschillende soorten ledstrips. Een ledstrip is een lange band met veel kleine led lampjes erop. De strip is erg flexibel en kan je op iedere plek buigen. De strips zijn makkelijk aan te brengen door een plakrand over de gehele achterzijde van de strip. Je kan ook in bouwmarkten zoeken naar ledstrips. Hier krijg je vaak alleen de standaard formaten gevonden. Dit is iets om rekening mee te houden tijdens je zoektocht.

Ledlampen

Licht is een belangrijk aspect om mee te nemen bij het inrichten van bijvoorbeeld een huis of een kantoor. Ledverlichting is een veel terugkomende soort licht omdat de levensduur van een led lamp veel langer is dan die van andere lampen, zoals een gloeilamp bijvoorbeeld. Je ziet de ledverlichting vooral veel terugkomen in grote ruimtes, zoals kantoren of winkels. Er zijn maar weinig mensen die led verlichting in huis hebben doordat het licht een koele en felle kleur heeft. In kantoorpanden zorgt dit er echter voor dat mensen wakker en alert blijven. De gloeilamp geeft een veel warmere sfeer. Die zie je daarom ook vaker terugkomen in bijvoorbeeld een woonkamer. Ledstrips daarentegen kunnen voor iedere mogelijke kleur licht worden gemaakt. In tegenstelling tot de authentieke led verlichting zijn de ledstrips veel gewilder in huis.

Verschillende soorten ledstrips

Je hebt hele dunne en lange strips van enkele meters lang, maar je hebt ook korte en brede ledstrips. Welk formaat je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van het doel van je strip. Waar je de strip wilt ophangen en hoeveel licht het op een bepaalde plek moet afgeven. Je hebt strips waarbij alle lampjes dezelfde kleur licht geven, maar je hebt ook strips waarbij de lampjes verschillende kleuren licht geven. Deze strips zijn vaak wel duurder, omdat het productieproces ingewikkelder is dan bij de simpele strips. Helemaal geavanceerd zijn de ledstrips waarbij je de kleur met een afstandsbediening op afstand kan instellen. Dit is handig en leuk om verschillende sferen aan een bepaalde ruimte te geven. 

Toepassing van de strips

Doordat de ledstrips zo flexibel zijn en je ze ook nog eens enorm makkelijk kan aanbrengen, kunnen de strips voor heel veel verschillende situaties worden gebruikt. Zo gebruiken veel mensen ze bijvoorbeeld in hun auto. Wanneer je de strips rondom de vloer van je auto aanbrengt, geeft dit een erg gaaf effect tijdens het rijden, zonder dat ze oogverblindend zijn. Maar je kan de strips ook binnenshuis aanbrengen, bijvoorbeeld aan je plafond of achter schilderijen. Veel televisies hebben tegenwoordig licht dat zich achter de tv met synchroniseert met het licht dat de televisie uitzendt. Wanneer je dit niet hebt, kan je dit altijd zelf creëren met ledstrips. 

 

Sluit Menu