Honden privé training Amsterdam

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Dieren

Honden privé training Amsterdam

Honden privé training kan veel voordelen geven ten opzichte van trainen in een groep. Een privé training wordt geheel afgestemd op de behoefte van de hond in kwestie. Dit kan nodig zijn omdat de hond extra aandacht nodig heeft door toedoen van probleemgedrag, maar ook om de communicatie tussen de hond en de baas snel te kunnen verbeteren. Ook bij honden die moeite hebben met sociaal gedrag binnen een groep wordt vaak gebruik gemaakt van honden privé training. De focus kan dan specifiek op de training worden gericht, zonder dat de hond hierbij wordt afgeleid door prikkels van buitenaf. Honden privé training kan natuurlijk ook ingezet worden als de hond extra training en aandacht nodig heeft ter voorbereiding op een sportevenement of een examen. De aandacht hoeft in een dergelijke training niet verdeeld te worden over andere deelnemers wat in specifieke situaties zeer wenselijk kan zijn.

Wanneer honden privé training inzetten?

Een privé hondentraining in Amsterdam kan om verschillende redenen worden ingezet. Zo kan het zijn dat jij als baas niet deel kunt nemen aan groepslessen omdat de tijden voor jou bijvoorbeeld ongunstig zijn. Ook kan het zijn dat het gedrag van jouw hond vraagt om een één op één training. Bijvoorbeeld als er sprake is van agressief gedrag of andere ongewenste karaktereigenschappen. Door gebruik te maken van privéles worden andere dieren en eigenaren niet in gevaar gebracht. Daarnaast kan de hond op zijn of haar eigen tempo leren zonder dat het dier wordt blootgesteld aan spanningen of andere afleidingen. In veel gevallen komt dit de training én het welzijn van de hond ten goede. De beschikbare lestijd kan geheel worden afgestemd op de hulpvraag of op een andere situatie waarbij training nodig is.

Is honden privé training geschikt voor elk type hond?

Over het algemeen is privéles geschikt voor elk type hond. Zowel jonge als volwassen honden kunnen baat hebben bij een training waarbij de aandacht volledig op het dier wordt gericht. Dit geldt overigens ook voor de eigenaar. Commando’s kunnen op deze manier sneller aangeleerd worden terwijl ongewenst gedrag efficiënt aangepakt kan worden door de één-op-één begeleiding van de trainer of instructeur. Voor pups wordt een hondentraining binnen een groep aangeraden. Dit omdat de jonge hond op deze manier goed voorbereid kan worden op de omgang met andere honden en zijn of haar gedrag in de groep. Deze groepslessen voor pups zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de socialisatie.