Bedrijfsfilm laten maken

Jaren terug ben ik samen met mijn broer een bedrijf begonnen in het aanleggen van sportvelden. Het begon eigenlijk door een advertentie die we in de krant zagen. Er stond hier in dat er een groot tekort was aan bedrijven die in sportvelden konden aanleggen. Mijn broer en ik hadden net ons andere bedrijf verkocht en hadden dus tijd en geld over. We zijn ons hier in gaan verdiepen en kwamen er inderdaad achter dat er een enorme markt was hierin. We zijn toen gaan zoeken naar de benodigdheden en we kwamen erachter dat wij dit misschien wel konden gaan doen. Voordat we het wisten hadden we een enorm bedrijf opgezet en moesten we een bedrijfsfilm laten maken. We lieten een bedrijfsfilm maken om andere mensen te laten zien hoe wij hier ooit mee waren begonnen. Een bedrijfsfilm laten maken is dan ook iets dat erg tijdrovend kan zijn. Zo is het van groot belang dat de videoproductie goed is en dit is bij de één van een heel ander niveau dan bij de ander.

De juiste videoproductie

Bij het laten maken van onze bedrijfsfilm zijn we in zee geweest met twee verschillende bedrijven. We begonnen bij het ene bedrijf en hebben het uiteindelijk opnieuw laten doen door een ander bedrijf. We vonden de videoproductie van het eerste bedrijf namelijk tamelijk slecht en wilden dit niet aan ons bedrijf koppelen. Bij het tweede bedrijf was dit echt wel volledig in orde. Het maken van de tweede film kostte ook wel wat meer tijd dan bij de ander, maar voor ons was vooral de kwaliteit van belang. Toen de film af was waren mijn broer en ik erg tevreden over het resultaat. We hebben de bedrijfsfilm dan ook laten zien aan al ons personeel. We kregen erg veel positieve feedback over de videoproductie. Zo kreeg we vooral vaak te horen dat de videoproductie echt van super hoge kwaliteit was.

Hoe reageerde klanten op de bedrijfsfilm?

Nadat we veel positieve feedback hadden gekregen van ons personeel, waren we ook erg benieuwd naar de mening van onze klanten. Al snel kwam er weer naar voren dat de videoproductie erg goed was en dat het verhaal dat wij wouden vertellen erg goed naar voren kwam in de bedrijfsfilm. Achteraf bleek het dus ook een zeer goede beslissing te zijn geweest om met een ander bedrijf in zee te gaan. Als we de andere film hadden laten zien hadden we waarschijnlijk enorm andere reacties gehad.